Objavljeno: 19. 12. 2023.
Kategorija: Novosti

SVI PUTEVI VODE ZA DALMACIJU SRETNE 2024.

Hrvatska je sigurno turistička Miss svijeta. Pa s velikim ushićenjem čekamo iduću 2024. Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije pripremila se za veliku promociju novih luka. Najveći hit je sigurno Omiš koji će prvi put u povijesti dobiti svoju luku. Dosad su se brodovi vezivali na ušću Cetine, a sad ta predivna rijeka prolazi malo ispod novoizgrađenog mosta tako da vam padne na pamet i skočit u more odatle, haha.

Drugi je hit Krilo Jesenice, tipično dalmatinsko mjesto na putu od Omiša prema Splitu. Zanimljivo je što skoro da nije bilo broda i jedrenjaka koji se nije vezao u Krilo zadnjih desetljeća, a nekad je to bilo mjesto čuvenih salbunara, teretnih trabakula za prijevoz. Eto se i tu gradi luka.

Svakako je i Sućuraj na jugoistočnom rtu otoka Hvara luka i gradić koji će eksplodirati zbog gradnje i obnove luke. Tu oduvijek pristaju trajekti koji Hvar spajaju s kopnom na bitnom mjestu gdje se slijevaju kolone vozila i turista zahvaljujući autocesti i tunelima na putu do Dalmacije.

Sritno vam svima za Božić i Novu – 2024. Bit će to prava turistička plima, a jednako i nautičarska. Sve je u znaku Srednje Dalmacije i poduzetne pripadajuće Lučke uprave koja se brine za uvjete što boljeg života u srcu Jadrana. A nekako i Mediterana.