Dogradnja vanjskog veza Sućuraj

Dogradnja vanjskog veza Sućuraj

U cilju savladavanja ključnih prepreka za lokalni gospodarski rast, a u svrhu povećavanja kvalitete života i gospodarskog prosperiteta otočana, projektom će biti provedena integracija otoka Hvara te mjesta Sućuraj u širu prometnu mrežu. Svrha projekta nije ostvarenje profita već stvaranje sadržaja kojima će se poboljšati kvaliteta života otočana i njihovo zadržavanje na otoku kako bi se smanjila tendencija odumiranja otoka. 

OTOČKO PREDGRAĐE SPLITA

OTOČKO PREDGRAĐE SPLITA

 Kad se iskrcate u Supetru poslije trajektne vožnje po vrućini, jedva čekate negdje se odmoriti, sjest u kakvu konobu, marendat, doć' sebi... Osim ako ne žurite u jedan od prekrasnih uzmorskih otočkih gradića. Međutim, nije samo gužva na brodu, nego i u Supetru jer je to pravo predgrađe Splita, a onda jednako i kao „mali Split“, prometno čvorište za preostali otok Brač.

JUČER U ROGAČU

JUČER U ROGAČU

Nova sezona je tu, a evo i novo lice Rogača. Ima tu još posla, arhitekt Edo Šegvić poznat je i po projektu nove Matejuške u Splitu, pa će sigurno i novi porat Rogača oduševit Šegvićevim konceptom prihvaćanja i novog i starog. Rogač će samo još bolje istaknuti svoj tradicijski identitet, a dobit će se sadržaji za potpuno uživanje u ljepotama Rogača na otoku Šolti tako...

SUPETAR ZOVE NAUTIČARE

SUPETAR ZOVE NAUTIČARE

Ni Supetar neće više biti prolazna tranzitna postaja za iskrcavanje na otok Brač preko puta Splita. Moglo bi se dogoditi da doživi turistički preobražaj kao i Split zadnjih godina. A Supetar mu je u stvari nešto kao predgrađe, jer...

JELSA PUNA JARBOLA I VINA

JELSA PUNA JARBOLA I VINA

U Jelsu se može i sletjeti pa nema šanse da se ne bi moglo i uploviti. Oduvijek je Jelsa kao malo turističko mjesto bila daleko veća i značajnija nego što na prvi pogled izgleda. Sajam vina u Jelsi stara je na daleko poznata fešta, a ima Jelsa i svoje druge rituale poput procesija te da se o tradiciji njenih pomoraca i ne govori. Zato je i luka u Jelsi osobitog timbra, stare gradnje s puno lucidnosti koja otkriva višestoljetnu jelšansku pomorsku kulturu.

DRVENIK

DRVENIK

MOST DRVENIKA S HVAROM

 

     Gdje ćeš ljepše nego iz Drvenika na Hvar. Ta veza sa Sućurjem na...

NEČUJAM

NEČUJAM

Izrada geodetskog i batimetrijskog snimka lučkog područja te izrada idejnog projekta uređenja i dogradnje luke Nečujam.

KRILO JESENICE

KRILO JESENICE

Izrada geodetskog i batimetrijskog snimka lučkog područja te izrada idejnog projekta uređenja luke Krilo Jesenice.

DRVENIK

DRVENIK

Priprema i izrada projektne dokumentacije za izgradnju trajektnog pristaništa u luci Drvenik, što uključuje izradu studije utjecaja na okoliš, glavnog projekta i izvedbenog projekta.

12